2013/01/24

MM läheneb

Viimane SO MM juunioriklassis läheneb. Seis on päris pingeline. Kas jõuan õigeks ajaks kiiruse ning kaardilugemisoskuse timmida maksimumini? Muidugi jõuan! Muud varianti ju lihtsalt ei ole. :D Olen kiirusega nüüd viimasel ajal veidi rohkem vaeva näinud. Möödunud nädalavahetusel toimusid Põlva meistrivõistlused ning selle pühapäevase võistluspäeva ohverdasin ETV Swedbank noorte suusasarja heaks. Sõitsin seal 5km, aeg 17:36. Startisin täiesti esimesena, rada enne polnud läbi sõitnud, niiet kedagi püüda polnud ja ise pidin koguaeg valvsalt märke jälgima. Minu üllatuseks minust möödus üks alles väääga lõpus. Ma ei vaadanud kordagi taha ja ei teadnud, kui kaugel minust ollakse, aga ootasin, et minust möödutakse ikkagi palju varem. Mõned jõudsid veel napilt enne lõpusirget järgi. See võistlus oli ka minu esimene kiirem puhas suusaliigutus ja see polnud üldse kerge. Viimasel (ning ka kõige pikemal ja raskemal) tõusul tekkis tunne, et tahaks lihtsalt pikali ja sussid püsti visata ning oksendada. Kohutav enesetunne. Üles jõudes pilt oli silme ees kergelt virvendav. Arvasin, et tõusul kaotasin meeletult, kuid minu üllatuseks isa ütles, et tõusul oli tempo isegi suhteliselt sama. Tunduvalt kiiremad oldi tõusu peale jõudes ning sellest alla sõites. Ma olevat kuskil 10 sekundit seal ära andnud ...

Teine kiiruslik katsumine ainult suusal oli täna Türi suusatalve seeriasõidul. Sõitsin 3km, aeg 8:48. Number tundub isegi peaaegu okei, aga kui mõelda raja peale (2 tehiskünkakest ja paar ebatasasust) ning et kallile klubikaaslasele Sigrid Ruulile (startis 30s enne mind) jõudsin alles mõned meetrid enne lõppu järgi, siis mu aeg ei ole ikka üldse hea näitaja. No olgu, ei määrinud suuski spetsiaalselt selle võistluse jaoks ning superlippega suuskadega oleks kindlasti veel natuke võitnud, aga ikkagi ... saab ainult nentida fakti, et treeni, treeni, treeni ja treeni veel (targalt!)!
Jaaa muide, Siku on eluvormis hetkel! Eelmise aastaga võrreldes on ta ajaliselt arenenud ma pakun, et vähemalt 3 minutit sel distantsil. Siku, arvad sama? ;D


Põlva MV
Põlva MV 19. jaanuar 2013
Rosma

Rada: 3,2km
Aeg: 28:36
Tulemused.

Põlvakatest ka paar sõna. Võistlus oli tore, suutsin ka hästi suts viga teha, aga sisuliselt mitte. Aga kust tekkis siis meeletu kaotus, Madona seisu järgi kiirusega nii palju ju ikka ei kaota!? Ma ei oska suuski valitseda. Ma lihtsalt ei osanud seda sel päeval. Ma ei saanudki aru, kas kogu mets oli minu vastu või siis ma olin tõesti ise nii suur kobakäpp. Mulle tundus nagu ma oleksin pool enda koguajast pikali veetnud. Lihtsalt kõik oksad, mis peenikese SO-raja kõrvale jäid, hüppasid mu suusa ette ja lumi kiskus suusad endasse kinni ning ma koguaeg lendasin... pikali ... kahjuks suuskadel see päev kohe üldse ei lennanud, sest lipe oli ka kõigele lisaks kohutav. Pluss oli meeletult külm - miinus 23 kraadi. Ma loodan, et see meeletu koperdamine jäi Rosma metsa, sest Pannjärvel tuleval nädalavahetusel ma küll seda teha ei viitsi. 
Paari kohapeal oli radu kaardiga keeruline klapitada, mis võttis lisasekundeid, aga sellegipoolest kiidan põlvakaid, sest nad olid eestlaste kohta kena võrgu sisse ajanud. ;)

N21 ja N20 kokku:
1. Daisy Kudre                     00:24.18
2. Maret Vaher                     00:27.14
3. Liga Valdmane                  00:27.34
4. Piibe Tammemäe               00:28.07
5. Ieva Krumina                     00:28.29
6. Evely Kaasiku                    00:28.36



2 comments:

  1. 3 minutit või enam on ilmselt tõsi.
    Kuid sellel on ka väga lihtne põhjust leida:
    1. suuskade vahe, sa ju tead kuidas mu eelmine suusk ei lipanud kohe üldse!
    2. Mul pole selleks ajaks kunagi nii palju suusakilomeetreid olnud, olgugi et kõik vaid kuu ajaga
    3. Iga aastaga ma õpin suusatehnikas uusi nippe juurde, mistõttu läheb ka sõit üha paremaks

    Eluvormiga nõustun siis, kui suvel hästi joosta suudan! Selleks pean ka mina targalt treenima ;)
    Kuigi vaadates oma takerdusi olen hetke seisuga üsna rahul.

    We can do it!

    ReplyDelete