2013/03/15

MOC sprindilaager

koduõue väike tiigike

Jooksmine maastikul, kus pole lund, on imeline, täiesti ausalt. Eile plaanisin hommikul olla metsamaastikul 50+-10min .. aga sujuvalt sai treeningust 1h ja 19min. Metsamaastikul orienteerumine tuleb kohati täiesti kenasti välja, kuid siis jälle järgmine hetk on pea laiali otsas ning tempo läheb kiireks või vastupidi alla ja hajun kuhugi ära. Ühesõnaga treeningul lasen keskendumisel vahel kuhugi ära kaduda. Sprindimaastikel esimesed kaks päeva võtsin väga rahulikult, üleeile proovisin natuke tempot tõsta ja eile oli sprinditeade võistlustempos (vähemalt esimene vahetus sellest).


Sprinditeates oli mul paariliseks venelanna Liubov Kutsenina, 4x1,2-1,4km, mina 2. ja 4. vahetus. Esimene ring tundsin, et orienteerumine sujus päris hästi, liigselt kiirustades sai vaid üks või kaks imelikku otsust tehtud. Teine ring oli täiesti kohutav. Esiteks kuidagi suur väsimus tuli peale ja teiseks keskendumine oli üliväga kehv. Rajale saades tuli MOCi lugu ja see kõlas kaugele majadevahele ning ma lihtsalt ei suutnud seda endast eemale hoida. Tõenäoliselt sellepärast, et enne rajale saamist sai sellest paar sõna kaasalauldud ning mu paariline tuli ootamatult ja ma ei suutnud piisavalt kiiresti end kokku võtta. Kogu enda teise vahetuse jooksul seisin palju, tegin kehvad valikud ning lihtsalt ei jõudnud joosta – õudus kuubis! 

Seekord elame kogu laagriseltskonnaga samas kohas ning oleme näinud ka nende korralduslikku poolt päris palju. Paaril korral on stardiaegasid edasi lükatud ning tulemuste kättesaamisega on eriti suured probleemid. Jääb mulje nagu infotehnoloogiliselt nad pole väga arenenud. Netis tulemusi pole .. ehk järgmise nädala jooksul tekivad. Mahalugemine toimub mituteist/-kümmend minutit pärast (kõigi) finišeerimist. Tulemusi ei saa teada enne õhtut … ja siis ka vigased … järgmine päev on lootust tavaliselt õiged tulemused seinalt leida. Kaartidest netis pilte pole. Startliste netis pole, v.a tänane, vau! Tublid! Me siin omaette oleme visanud nalja, et Jaan-Lauri-Krossu peaksid neile pakkumise tegema ja järgmine aasta appi korraldama minema. Juba huviga ootan, kuidas MOC välja näeb. Tänane startide algusaeg oli eile õhtul 15:00, täna hommikul on silt üleval, et see on 14:30 ... huvitav, kas peab paika või saame võistluspaigas teada, et punktid ei jõudnud õigeks ajaks metsa või kontrolljooksja eksis ära ja järgmine alles tuleb, et lükkub ikkagi 15:00. Elu on siin põnev! :)

Laager jätkub ja lõppeb tänasest pühapäevani kestva kolmepäevase võistlusega. Järgmine nädal algab 2,5-päevase Itaalia nautimisega Roomas ning selle lähistel. Kahjuks hetkel järgmiseks nädalaks meil treeningkaardid puuduvad. Ja 20. märts juba kahjuks kojuminek.

Mediterrian Orienteering Championships
15. lühirada, Pineta di Chiatona (4,4km, 15KP)
16. tavarada, Pineta di Chiatona (8,2km, 22KP)
17. sprint, Matera (1,9km, 13KP)







No comments:

Post a Comment