2010/08/23

EMV Öine tavarada

20.08.2010
Asukoht: Uljaste
Rada: 5,270 km
Aeg: 76:48 (14:50 min/km)
Koht: 1 /9
Lõunane sprint vist ei mõjunud väga, vähemalt ise ei saanud aru. Isegi pulss oli enam-vähem - võib-olla veidi kõrgem kui võiks, aga polnud hullu. Soojendus arvasin, et jääb lühikeseks, aga tegelikult polnudki nii väga. Joosta jõudsin ka suhteliselt kenasti. Niiet kõige suurem probleem oli orienteerumises.
Algus läks kenasti: esimene, teine, kolmas jooksid pm ise kätte. Neljandasse minnes lootsin, et näen sihti, mis oli enne punkti, kuid ei näinud ja seega läksin punktist mööda. Reljeefi ka ei lugenud väga välja. Õnneks palju mööda ei läinud ja nägin kui seljataga keegi punkti võttis. Viiendasse võtsid Kaisa ja Marili, kelle olin juba kolmanada või neljanda juures kätte saanud, sappa. Lootsin märgata paremale jäävat orvandit, kuid ei näinud ja panin pikalt mööda. Kaisa kadus vahepeal tagant ära, aga Mariliga jõudsime peaaegu meie üheksandasse välja ja ma usun, et isegi kaugemale suts. Seal tuli Kiku-Matu vastu ja ütles, et tema on omast arust meie üheksanda juures ning me olema väääääga möödas .. persse! Tagasi minnes saime ilusti punkti kätte. Kuuendasse minnes lugesin reljeefi ja mingist hetkest alates kujutasin ette, et olen kaduva sihi peal, hoidsin suunda ning oppa, jõudsin kuhugi väga paremale punktist. Marili sattus ka sinna, siis jooksime koos kuuenda poole mööda teed ja keerasime joogipunktist sisse. Punkt pidi asuma umbes 150 m kaugusel, aga ikka pidin mingi imeliku kaare tegema ning siis oli Marili juba selle punkti ära võtnud ja pannud seitsmenda poole ajama. Seitsmenda puntki juurde viis üks rajake, kus pärast Marili tuli juba vastu kui ma läksin sinna. Kaheksanda sain suhteliselt ilusti kätte (nägin, kuidas Marili punkti võttis ning siis oli hea lihtne kätte saada seda. Üheksandasse minnes sain ta kätte ja olime juba peaaegu punkti juures kui nägime Kaisat, kes ütles, et ta on omast arust kümnenda juures (eksis vist punkti nr ütlemisega kogemata). Igal juhul teised (Marili ja Marianne) läksid tagasi, aga kuna ma olin nii kindel, et ma olen selle punkti juures, siis ma ei läinud. Läksin vaid ühe pätsi nõlvale tagasi ja sealt uuesti peale ning sain ilusti kätte. Edasi ei näinud meie omadest mitte kedagi ning kõik läks hästi. Vb kaarekesi tuli veits palju jälle ja viimasesse punkti minne takerdusin kuhugi võsadesse jms, kuid muidu oli kõik väga ok.
Viga tegin kokku siis umbes 14 min, valede variantide peale umbes 2:15. Mõndades kohtades oleks võinud ka kiiremini liikuda. Niiet ideaalaeg oleks olnud alla 60 min.
Kokkuvõttes selle jooksuga väga rahule ei jäänud. Tegin siiski liiga palju viga, kuid kuna teised tegid veel rohkem, siis kukkus isegi medal sülle ja vot selle üle olen ma küll õnnelik! :)
Mida järgmine kord paremini teha? Kui peaks tulema sarnane etapp nagu viiendasse oli, siis lähen varem üles või hoian rohkem mäe külje alla ning üritan ka valget ja rohelist metsa eristada (mis selles metsas oli kohati üsna raske, vähemalt öösel), tegelikult me ju rammisime otse rohelisse sisse. Edaspidi vaatan rohkem suunda(!!) ja loen paremini reljeefi. Väga loll mõte oli loota mingi kaduva sihi peale sattuda ÖÖSEL! Põhilised vead olid siiski suuna vead, niiet see on asi, millele pean pöörama tunduvalt rohkem tähelepanu. Suund, suund ja veel kord SUUND!!!

2. Kerstin Uiboupin 1. Evely Kaasiku 3. Marianne Möller

1. Evely Kaasiku      JOKA              01:16.48   01:16.48
2. Kerstin Uiboupin   Võru              01:21.59      +5:11
3. Marianne Möller    Kobras/Põlva SK   01:28.44     +11:56
4. Marili Zimmermann  Kape              01:34.49     +18:01
5. Kristiina Vinkel   West              01:41.02     +24:14
6. Daisy Kudre        Peko              01:51.51     +35:03
7. Kaisa Raudkepp     Peko              02:06.56     +50:08
8. Siiri Rist         West              02:08.45     +51:57
Teele Randman       Rakv              Vale KP       
Kaia Kivikas        Ilves             Ei start      

2 comments:

  1. Üles leidsin su jutud :D
    Suht asjalik värk.. eriti see, mis edaspidi tegema peaks.
    pane vaim valmis.. see nv on ideaalne aeg oma selle hooaja varasemad vead ära parandada!

    ReplyDelete
  2. Tublitubli :D Ja eks ma üritan korralikult kirjutama hakata siia, aga näis ..
    Selleks nädalavahetuseks on mul vaim juba väga valmis! Nüüd tuleb ainult korralik sooritus teha ja tiitlit kaitsta. ;)

    ReplyDelete